Travis is a tourist

Travis is a tourist

Op 29 oktober ging ik naar het concert van Benjamin Francis Leftwich. Dit concert was vet ontroerend en mooi, maar dat was niet het enige wat geweldig was aan die avond. Er is namelijk iemand waar jullie vanaf moeten weten. Het voorprogramma: Travis Is A Tourist.

Als je hieronder op de play button klikt, kun je meteen een paar van zijn nummers luisteren terwijl je doorleest. Hij heeft niet veel online staan, waardoor zijn concerten echt een unieke ervaring zijn. Ook klinkt hij live nóg lekkerder, maar dit album moet je toch even gehoord hebben:

Oké, truth be told: toen Travis (Gilbert) eenmaal vijf woorden had uitgesproken op het podium, was ik al verkocht. Hij komt namelijk uit Ierland en heeft een heerlijk accent. Echt, als hij daar op z’n knie was gegaan had ik spontaan ja gezegd. Man man man, wat een accent. Had ik al gezegd dat ‘ie een lekker accent heeft? Ik zou er echt dagen -en nachten- naar kunnen luisteren. Goed, geweldig accent dus.

Ook leuk was dat hij, tussen de nummers door, droge opmerkingen maakte. Zo zei hij nadat zijn sigaret drie keer gevallen was: “I don’t even smoke”. En vlak nadat hij had verteld dat het nummer Needed it super belangrijk voor hem was, gaf hij aan éven te zijn vergeten hoe hij het moest spelen. Nadat het publiek was uitgelachen vervolgde hij “No but seriously, I forgot!” om na even oefenen, het toch te kunnen spelen. Geweldig!

Toen hij begon te zingen bleek dat ‘ie dat ook nog eens hartstikke goed kon. Het rauwe randje dat inmiddels -aan het einde van de tour- op zijn stem zat, maakte dat alleen maar nog mooier en -hey, ik kan er ook niks aan doen- sexyer. Je krijgt spontaan een brede lach op je gezicht wanneer hij begint te zingen, of praten, of eigenlijk ook als hij niks doet. 

All jokes aside, Travis heeft gewoon oprecht talent. Als je hem live bezoekt, weet je gewoon zeker dat het een geweldige avond wordt. Daarom wil ik jullie echt aanraden om hem eens te bezoeken als je van dit soort muziek houdt, over een tijdje gaat hij weer op tour. Houd zijn Facebookpagina in de gaten als je interesse hebt!

Van welk concert was jij onder de indruk? Laat het weten in de reacties!

Loves,

Evelien

Bron afbeelding: travisisatourist.bandcamp.com

2 Reacties

  1. 13 november 2016 / 16:43

    Leuk om te lezen! Ik ben een paar jaar geleden bij Live geweest en dat vond ik toen heel tof! En 2 jaar geleden naar Enrique Iglesias die wilde ik al heel lang zien. Het is altijd een ervaring die je heel je leven meeneemt!<3
    Charel schreef laatst…Sportarmband MobiGearMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.