Recept: overheerlijke tofuballetjes!

Tofuballetjes 11

Eén van de grootste vooroordelen over vegetariërs is dat ze hun hele leven vooral tofu eten. In de zeven jaar dat ik vegetariër ben heb ik nog nooit tofu gehad, wel was ik heel benieuwd. Ik kwam dit recept voor tofuballetjes tegen en ben meteen aan de slag gegaan.

Deze ingrediënten heb je nodig voor tofuballetjes:

Deze ingrediënten heb je nodig voor tofuballetjes:
– 2 eetlepels bloem.
– 375 gram tofu
– 100 gram fijngesneden shii-takes
– 1 ei
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 norivellen.
De tofu heb ik in plakken gesneden en uit laten lekken tussen keukenpapier. Dit om overtollig vocht te verwijderen.

Hieronder zie je de bereidingswijze in stappen, inclusief foto’s zodat je weet dat je op het juiste spoor zit als je deze namaakt.

Stap 1.
“pureer de tofu, ei en sojasaus met zout en peper naar smaak met een staafmixer of keukenmachine.”

stap 1

Ik begon hiermee met de blender. Toen dit niet romig werd besloot ik het over te gooien naar een bak en te mixen met de mixer. Het duurde even voordat ik besefte dat de puree zo hoort te zijn… Het uiterlijk zet je trouwens op het verkeerde spoor hier, houdt wat te wensen over.

Stap 2.
“Roer daarna de bloem door het tofumengsel. Schep vervolgens de paddenstoelen en norivellen erdoor.”

stap 2 beter

Dit ging eigenlijk wel soepel! Het leek even alsof de nori (het zeewier) en de shii-takes te veel waren voor de puree maar dit bleek gelukkig niet zo te zijn.

Stap 3.
“Draai van de tofu ca. 30 kleine balletjes. Verhit ondertussen de frituurpan met olie tot 175 °C.”

Tofuballetjes 12

Ik vond ze er zo leuk uit zien! Het vertrouwen in mijn tofuballetjes groeide en groeide.

Stap 4.
“Laat de tofuballetjes per 5-6 tegelijk langzaam in het frituurvet zakken en frituur ze in 3-4 min. goudbruin en gaar. Bereid de rest van de tofuballetjes op dezelfde wijze.”

Tofuballetjes 14

Nog steeds geen problemen, wel stond onze frituurpan op 180 graden en hadden we genoeg aan 3 minuten frituren.

Stap 5.

“Laat de balletjes op keukenpapier uitlekken en serveer ze lauwwarm of koud met de zoete chilisaus.”

stap 5

Dit was het eindresultaat en ik was dik tevreden! De balletjes hebben dezelfde textuur als gehaktballen maar smaken meer naar zeewier, samen met een nog onbekende smaak (vast de tofu).

Dit was zo lekker! Ik ga het sowieso nog eens maken maar vind het stiekem best veel werk voor ‘zomaar een avondsnack’. Misschien op feestjes. Ik kan dit recept dus sowieso aanbevelen! Laat het even weten als je ze ook hebt gemaakt?

Loves,

Evelien

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *