Tips voor jouw trip naar het Rijksmuseum (+WIN KAARTJES!)

tips rijksmuseum
Maandag ging ik naar het Rijksmuseum, hét museum van Nederland. Ik heb hele bekende werken zien hangen en veel hierover geleerd. In dit artikel geef ik je tips voor jouw bezoek aan het Rijksmuseum en maak je kans om twee kaartjes te winnen. Ook heb ik een vlog gemaakt van mijn bezoek, kijk dus zeker verder!

Amsterdam Welcome
Ik dacht er al langer over na om dit museum te bezoeken. Dat komt doordat ik voor school een enquête afgenomen had over musea en het Rijksmuseum naar boven kwam als meest bezocht. Van Amsterdam Welcome kreeg ik uiteindelijk twee tickets. Super leuk! Amsterdam Welcome is een alles-in-een-website voor de tourist. Ze geven veel informatie en bieden je de mogelijkheid om tickets te reserveren. Mocht je een weekendje Amsterdam willen doen, dan is dit dus dé website om te checken!

tips rijksmuseum

Mijn bezoek
Wat me meteen opviel was hoe mooi het Rijksmuseum zelf is. Zowel van binnen als van buiten. Ook waren de medewerkers die rondliepen erg vriendelijk. Geen vraag was te veel. Toen ik om extra uitleg vroeg (waarom is de Nachtwacht nou zo beroemd?!) wist een beveiliger me dat dan ook precies uit te leggen. Het is de lichtinval en de beweging overigens, mocht je het je afvragen. Maar dat komt ook terug in de vlog

tips rijksmuseum

Het aanbod aan kunst is immens. Als je dus veel wilt zien op één dag, dan is dit the place to be. Voor mij was het best overweldigend, maar ik vind het wel heel tof dat ik de Nachtwacht en het zelfportret van Vincent van Gogh eens in real life heb gezien. Ik ben er ook achter dat ik meer ben van kleurrijke schilderijen dan van schilderijen met veel bruin erin. Maar hey, ieder zijn smaak toch? En met dat grote aanbod, hangt er altijd wel iets tussen wat past bij jouw smaak!

blog2

Tips voor jouw bezoek
Mocht jij nu het Rijksmuseum willen bezoeken, dan heb ik wat tips:

– Besluit voorafgaand aan het bezoek welke werken je per se wilt zien. Download daarvoor de plattegrond hier.

– Download de app en gebruik deze voor extra informatie. In de vlog kom ik er bijvoorbeeld achter dat Vincent van Gogh in twee jaar tijd, negenentwintig zelfportretten schilderde!

– Kijk op de kaarten die je bij veel schilderijen kunt pakken. Hier worden details van het schilderij uitgelicht en toegelicht. Zo zie je dingen die je normaal niet zou zien.

– Plan een hele dag voor het museum. Er is zoveel te zien en het is zonde als je moet haasten. Wanneer je meer dingen wil bezoeken, raad ik je echt aan om een weekendje Amsterdam te doen.

Win kaartjes
Wil jij naar het Rijksmuseum en komen gratis kaartjes dan wel goed van pas? Duh. Today is your lucky day! In samenwerking met Amsterdam Welcome geef ik 2 tickets weg. Dit is wat je moet doen om kans te maken:

– Like Evelienswereld op Facebook
– Ga naar de statusupdate over de actie op Facebook & tag in een reactie (op Facebook) degene met wie jij naar het museum zou gaan.

That’s it! Als je jouw vrienden ook een kans wilt geven op de kaartjes, kun je deze natuurlijk ook delen. Op 12 december maak ik de winnaar bekend in de reacties en in deze post. De winnaar krijgt ook een direct message van mij (kan bij gefilterde verzoeken staan). Gefeliciteerd Nicky de Vaal! De kaartjes komen zo snel mogelijk naar je toe.

Vlog
Check hieronder de vlog over mijn bezoek aan het Rijksmuseum. Warning: Sarcasm overdose. Vind je deze vlog leuk? Vergeet dan niet te abonneren op mijn Youtube-kanaal voor meer van dit soort vlogs

4 Reacties

 1. 3 december 2016 / 00:13

  Ben er (schaam) nog nooit geweest! Ik moet zeggen ben niet zo’n echte kunstliefhebber maar vind het zeker mooi om eens in de zoveel tijd zoiets te bezoeken!
  Charel schreef laatst…Hotspot ’t ZusjeMy Profile

  • 3 december 2016 / 00:39

   Hahaha, ja hier nog zo’n Rijksmuseum newbie! Nu van m’n lijstje kunnen strepen

 2. 5 december 2016 / 16:49

  Leuk vlog!

  Ik ben al eens in het Rijksmuseum geweest, ik vind het erg mooi. Wat me tegen staat is dat het vaak zo druk is….

  • 5 december 2016 / 19:29

   Dankjewel! Ja dat merkte ik vooral bij de Nachtwacht. Duurde even voor ik een foto zonder mensen had

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.