My trip to Rome

Als je me volgt op mijn andere kanalen zoals Instagram en Twitter (@Smplevelien) of YouTube, dan heb je al een aantal foto’s van mijn trip naar Rome voorbij zien komen. Met twee camera’s en mijn mobiel op zak slenterde ik namelijk door de straatjes van Rome, op zoek naar de mooiste plekjes om vast te leggen en naar de leukste clips voor mijn vlog. Hier nog even mijn favoriete foto’s en de vlog van mijn hele reis!

Ik zat – en lag – al een tijdje te poseren toen de politievrouw naar me toe kwam. Ze zag er niet héél vrolijk uit, dus non-verbaal maakte ze al aardig duidelijk dat het niet de bedoeling was dat ik ging liggen op dit muurtje. Waarom is me een raadsel, want ik kwam nog niet eens echt in de buurt van de fontein, maar de foto’s waren toch al gemaakt en ruzie maken met een politievrouw leek me ook niet echt het strakste plan in Rome. Ik kwam er vanaf met een norse “No.”.

 

Pinokkio is echt een big deal in Rome. Dat bleek alleen al door dit winkeltje, vol met Pinokkio poppen. Fun fact: Pinokkio is Italiaans voor ‘Stukje Pijnboom’. De schrijver van Pinokkio komt uit Italië en daar zijn de Italianen maar al te trots op, want inmiddels is het voor iedereen een begrip dat je neus langer zou worden als je liegt.

 

These little streets… 🌺 #dutchblogger #fashion #ootd #outfit #fashionblogger #italy #rome

Een bericht gedeeld door Evelien Berkemeijer (@smplevelien) op

Had ik al benoemd hoe schattig álle straatjes in Rome zijn? Begrijp me niet verkeerd: de bezienswaardigheden waren ook héél mooi, maar dat wat me verliefd maakt op Rome, zijn de prachtige straatjes die je overal kunt vinden. Dát maakt Rome voor mij zo’n mooie stad en daarom verveelt het nooit om er rond te lopen.

 

Maar als ik dan één favoriete bezienswaardigheid moet noemen, dan kies ik voor het Colosseum. Met een gids liepen we door dit indrukwekkend gebouw. Het was niet alleen indrukwekkend om te zien, maar ook de verhalen en feiten die onze gids te vertellen had waren heel interessant. Zeker een aanrader dus!

Dit waren de foto-hoogtepunten van mijn trip naar Rome. Benieuwd geworden naar de reis? Hieronder kun je mijn vlog bekijken en op Instagram staan nog veel meer foto’s. Ben jij ooit naar Rome geweest? Laat het weten in de reacties!

6 Reacties

  1. 15 mei 2017 / 16:13

    Ik ben al 3 keer geweest in Rome en het blijft een mooie stad. Ik ben het met je eens over de straatjes, die zijn echt om verliefd op te worden! Leuke foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.