In het publiek bij DWDD!

De Wereld Draait DoorWoensdagavond, 19.00 uur: De Wereld Draait Door met tafeldame Sylvana Simons, veel gasten en… Evelien in het publiek! Ja ja, bovenin links, it’s me! Het was enorm interessant en gezellig. Iets om te delen!

Rond kwart over zes mochten we de zaal in, waar plaatsen werden aangewezen. De zaal was veel compacter dan verwacht en er was rood licht. Dat gaf een gezellige sfeer. Een kwartier voor de promo (“Die, die en die komen straks, na de ster”) begon Matthijs van Nieuwkerk ontspannen met ons te praten over wat er zou gebeuren. Dit deed hij tien minuten lang en toen stelde hij de gasten voor, althans: de gasten die er al waren. De tafeldame en één gast waren er nog niet, maar dat leek Matthijs nog niks te doen. Ongelooflijk hoe ontspannen hij was!

Na de promo was het weer gezellig kletsen, luisteren naar de artiesten die zouden optreden en de timer zien aftellen. Met het starten van de uitzending, begon de autocue in volle snelheid de tekst te laten zien. Matthijs gaf zo zijn toevoegingen. Grotendeels was er geen tekst te zien: de gesprekken, zijn gesprekken. Good to know. Wel was het zo dat op het eind van de aflevering informatie miste op de autocue. “Meer informatie kun je vinden op….”. Dit loste hij dan weer simpel op door mensen van het management te vragen waar het kan.

In de filmpjes van een minuut gebeurt er zo ongelooflijk veel achter de schermen. Dit was me nog nooit opgevallen op de televisie (nu wel), maar stoelen worden neergezet, weggehaald, kabels worden verlengd, mensen worden verzet… allemaal in één minuut of korter! In zo’n rap tempo, echt chapeau!

Eén van de bands die optraden heette AshTrayNutz, die zanger heeft zo’n gave stem! Vooral het lied dat hij voor de uitzending zong vond ik gaaf: City Life. Die heb ik dan ook even hieronder neergezet voor jullie. In het officiële lied hieronder zingt er wel een meid mee, wat niet zo was bij De Wereld Draait Door.

Tijdens de uitzending was er een woordenwisseling tussen Martin Simek en Sylvana Simons, Martin gebruikte het woord ‘zwartjes’ en Sylvana vroeg hoe hij dat bedoelde. Er ontstond een té diepe discussie en later zag ik op Twitter dat veel mensen vonden dat Sylvana overdreef over het woord ‘zwartjes’. Ik wil er niet te diep op ingaan, omdat ik vind dat mensen zich druk maken om niets, maar dit is hoe ik het zie: Sylvana zei zelf nog dat ze het gebruik van ‘zwartjes’ niet erg vindt, als het met respect gezegd wordt. Híj maakte er een discussie van en voelde zich aangevallen. Ja het week af van het onderwerp, wat jammer is, maar als hij er niet zo diep op in ging was het gewoon een vluchtige vraag tussendoor geweest.

Ik heb zoveel respect voor de mensen die werken bij DWDD. Alles is live en er heerst gezonde spanning met een fijne sfeer. Behalve bij Matthijs dan, een man die héél anders is dan ik had ingeschat. Hij is véél losser, minder serieus en heel aardig. Na de show komt hij ook nog even kletsen in en buiten het café. Dan kun je je kans grijpen voor een foto

Al met al zou ik het heel erg aanraden een keer daar in het publiek te gaan zitten. Het geeft een gezellige avond en laat je zien wat buiten het beeld van de camera’s gebeurd.

Loves,

Evelien

5 Reacties

    • Evelienswereld
      15 mei 2015 / 23:20

      Een uitstapje met mijn klas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.