Zo word jij onvergetelijk!

onvergetelijk

We willen allemaal wel een persoon zijn die voor altijd in iemands geheugen blijft zitten. Iemand die zo’n indruk achter laat dat ze onvergetelijk wordt. Niets voor jou? Onzin. Volgens wetenschapper Carmen Simon is het makkelijk, met deze tips vergeet niemand wie jij bent.

1. Kort of lang aan het woord
Vind de balans tussen lang en kort praten. Als je een korte periode aan het woord bent, dan wordt het al snel vergeten. Ben je te lang aan het woord, dan valt je gesprekspartner bijna in slaap. Balans vinden dus!

2. Herhalen, herhalen, herhalen
Wil je dat jouw gesprekspartner iets specifieks onthoudt van het gesprek? Herhaal het dan. Nu moet je natuurlijk niet drie keer precies hetzelfde zeggen, maar met een bruggetje kun je vaak subtiel even teruggaan naar wat je eerder hebt gezegd. 

3. Motiveer
Als jij iemand kunt motiveren om iets te doen, dan zal diegene het eerder onthouden. En dus: jou. Carmen: “Hoe meer je herinnert, hoe gemotiveerder je bent om iets te doen. Maar ook andersom: hoe vaker we iets doen, hoe meer we herinneren”.

4. Verras de ander
Doe iets wat de ander niet van je verwacht. Maar schrik je gesprekspartner niet af Als je iemand onbekends aanspreekt, dan is dat natuurlijk al een verrassing. Als je bij het horen van zijn/haar naam uitbreekt in een lied waar die naam in voorkomt. Dan vergeet niemand dat meer. Of het nu is omdat je niet kunt zingen of omdat het juist heel grappig was, dat laat ik even in het midden.

5. Gebruik alle zintuigen
Horen, zien, ruiken, voelen, proeven. Hoe meer zintuigen je activeert bij je gesprekspartner, hoe onvergetelijker je wordt. Draag bijvoorbeeld een parfum die niet te vergeten is, raak je gesprekspartner even aan of bied een kauwgom aan. Niemand vergeet jouw naam meer!

Bron: Inc.com

4 Reacties

  1. 2 oktober 2016 / 17:24

    Leuk om hier eens over te lezen. Eigenlijk ben ik hier nooit zo bewust mee bezig, tenzij het om een sollicitatiegesprek of iets anders belangrijks gaat – maar eigenlijk is dit bij veel meer gesprekken van belang. Ik ga me hier eens meer bewust van zijn!

  2. 16 november 2016 / 16:49

    Hele nuttige tips! Zal hier zeker op gaan letten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.