Zo word jij zelfverzekerd!

zelfverzekerd

Lang, lang geleden was ik het meisje dat zichzelf altijd op de laatste plaats zette. Het meisje dat alleen ‘aardig gevonden worden’ belangrijk vond en bereid was daar zoveel mogelijk voor te doen. Ik was onzeker. Nu, jaren later, ben ik stukken zekerder geworden. Zelfverzekerd zelfs. Vandaag deel ik met jou een paar gouden tips om zelfverzekerd(er) te worden!

1. Omring jezelf met positiviteit!
Er zijn mensen in jouw omgeving die je een blij en gelukkig gevoel geven… en er zijn mensen die dit absoluut niet doen. Merk jij dat iemand jou een slecht gevoel geeft? Ontwijk hem of haar dan zoveel mogelijk. Focus in plaats daarvan op de mensen die je wél een fijn gevoel geven!

2. Haters gonna hate.
Lekker cliché om deze erin te gooien, maar haters gonna hate! Er zijn altijd mensen die je niet tevreden kunt stellen. En waarom zou je? Het is toch hopelijk wel jouw leven wat je aan het leiden bent? Er zijn zo’n 17 miljoen mensen in Nederland en de meerderheid vindt jou sowieso awesome! Probeer je zo min mogelijk bezig te houden met ‘wat dat ene meisje in jouw klas’ toch van je vindt.

3. Fake it.
Je grijpt al snel naar je telefoon als je in je eentje langs een groepje mensen moet lopen. Niet nodig. Straal zelfverzekerdheid uit door je schouderbladen naar elkaar toe te trekken en je hoofd een tikje omhoog te doen. Gegarandeerd een subtiele catwalk-walk! En stiekem voel je je ook stukken zelfverzekerder als je zo loopt! Fool your brains!

4. Ben jezelf.
Het is ongelooflijk hoe veel wij ons aanpassen om goed te zijn in de ogen van anderen. Jij mag er echt zijn zoals je bent, dus ben jezelf! Inclusief goede en slechte kwaliteiten. Als je jezelf bent, zal je eerder tevreden zijn met wie je bent en dus zelfverzekerder zijn. Zelf heb ik besloten niet meer heel negatief over iemand te praten, omdat dit gewoon niet mijn ding is. Als ik nu andere mensen negatief hoor praten over iemand ben ik nog steeds blij met deze beslissing.

5. Stop met vergelijken.
Ja, haar huid is flawless, maar jij hebt ogen waar je in kunt verdrinken! Echt. Nobody’s perfect, zelfs Miss Popularity niet. Zij heeft duizenden jongens achter haar aan, jij kletst met één jongen die jouw hart heeft veroverd. En terwijl jij één allerbeste vriendin hebt, waar je alles mee kunt delen… heeft zij er misschien drie waarmee ze over koetjes en kalfjes praat.

Dus, omring jezelf met positiviteit, ben jezelf en forget about the haters! Stop met vergelijken en houd je hersenen voor de gek. Tot zover mijn spoedcursus zelfverzekerder worden!

Loves,

Evelien

2 Reacties

    • Evelienswereld
      13 april 2015 / 13:28

      Dankjewel 😄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.