Vijf familieleden die je zeker herkent!

tafel 6

Er zijn altijd van die typische mensen in je familie. Oom Henk met zijn vieze grapjes, Dirk met zijn bierbuik, Lieselot die alleen maar thee drinkt… vandaag noem ik vijf familieleden die jij zeker herkent!

1. De Facebook Maniak
Geef maar toe, je weet precies wie ik bedoel!
Je ziet de melding op je mobiel. “Frederik heeft gereageerd op een foto waarin je getagd bent”, dat kan niet veel goeds betekenen. De vorige keer reageerde hij met “Te heet gewassen?” op de foto van jou met een crop top. Het zweet breekt je uit als je de reactie bekijkt. “Waar zijn jullie vleugels?” reageert hij op de foto van jou en je vriendin. Nu moet je haar gaan uitleggen dat ‘ie bedoelt dat jullie engeltjes zijn. Alsof dat beter klinkt! Misschien maar gewoon… verwijderen?

2. De stresskip
Het is augustus en je zit ineens in een nieuwe groep op WhatsApp. ‘Kerstdiner’. Wie er wil koken voor een leuk kerstdiner bij opa en oma. Misschien kunnen we het onderverdelen in een amuse, voorgerecht, hoofdgerecht en toetje? Op eerste of tweede kerstdag? Hoe laat spreken we af? Dit familielid zorgt voor een overload aan stress. Last time you checked was het nog augustus. Het duurt dan ook een maandje of twee voordat iemand reageert. En dat familielid maar hopeloos “Hallo?” en “Komt dit wel aan?” sturen!

3. Pijnlijke pijnscheut
Hoe gaat het? Ja… Pijn. Rugkramp, kaakpijn, vermoeide spieren, knikkende knieën… Het gaat niet zo goed. Elk gesprek komt dan ook weer uit op hoe slecht het toch gaat. Vertel jij dat je ging bowlen met vrienden? Hij/Zij kan niet bowlen, want dan doet de pols pijn. Lag je lekker in bed vannacht? Dat kan niet met rugkramp hoor, dus heeft het familielid heel de nacht liggen woelen en draaien en nu? Moe.

4. IPhone expert
Je zit lekker op de bank met een glas cola, als je ziet dat familielid A ineens zijn camera op je richt. “Eh, wat doe je?” Nieuwe app. Als hij zijn camera op eten of drinken richt, ziet hij precies hoeveel calorieën erin zitten. Kijk eens, zoveel zitten er in jouw glas cola! Wat, drink je het niet meer? Ga je water halen? Hij heeft ook een app om te kijken hoeveel water je moet drinken! Ook leuk: een app om inbrekers mee weg te jagen, laat een heel pijnlijk geluid horen. Dan moet je op dit knopje klikken. Oeps.. Maakt niet uit, mijn IPhone heeft ook een gehoortest!

5. De partypooper
Iemand die de sfeer op feesten met één zin kan verpesten. Populaire zinnen zijn bijvoorbeeld “Hoe staat het financieel?” of “Je hebt een dikker hoofd gekregen”. Gevolgd door een lange stilte die uiteindelijk opgevuld wordt door gekke ome Henk met een grap. Waarna partypooper vraagt of hij nu al weer een baan heeft gevonden. Back to the silence

Herken jij een familielid? Let me know!

Loves,

Evelien

10 Reacties

  • Evelienswereld
   1 mei 2015 / 20:17

   Aaah leuk! Hahaha mijn vader heeft er ook wel iets van weg

 1. Robine
  1 mei 2015 / 20:46

  Heb je ook de papparazzo? of valt die onder de iphone expert? dan ken ik er wel 1 of nee, 2

  • Evelienswereld
   1 mei 2015 / 20:47

   Hahaha! Die heb ik er inderdaad niet tussen staan

 2. 1 mei 2015 / 21:06

  Leuk artikel Evelien
  How about het familielid wat helemaal niks heeft met media/technologie in het algemeen? *uch*Grootouders*uch*

  • Evelienswereld
   1 mei 2015 / 22:00

   Hahaha kun je ze niet onder een andere categorie plaatsen? 😌 Maar die is zeker ook herkenbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.