Help ik heb geen hobby! -Tips om een hobby te vinden.

hobby vinden

Tot februari 2014 – de dag dat ik aan mijn blog begon, had ik geen hobby, geen passie. Toen ik eenmaal bloggen als hobby gevonden had, besefte ik hoe belangrijk dit voor me was. Het is zo fijn om gepassioneerd ergens mee bezig te zijn! Hoe vind jij nu een hobby die bij jou past? Ik geef je wat tips in dit artikel. Ook jij kan een perfecte hobby vinden.

1. Maak keuzes
Vind je bewegen wel of niet leuk? Houd je wel of niet van groepsactiviteiten? Twee vragen die je moet beantwoorden voordat je weet in welke richting je kunt gaan zoeken. Laat het je vervolgens leiden, maar niet belemmeren. Sta ook open voor dingen die je wel aanspreken maar waarvan je twijfelt of het wel bij je past. 

2. Kijk verder dan de clichés
Wanneer je aan hobby’s denkt, denk je aan de standaard hobby’s die veel mensen hebben. Sporten, gamen, sociaal zijn, lezen, fotograferen en -oké ik geef het toe- schrijven zijn vooral populair. Er zijn ook activiteiten waar je nog niet vanaf weet. Zo ging ik ooit met mijn middelbare school naar een klas ‘SportGames’ waarbij je op een plaat staat met vier pijlen. Wanneer de muziek start zie je op een scherm op welke pijlen je moet stappen. Als je dit goed doet voer je de videoclip uit. Het was verrassend leuk, zelfs voor deze anti-sporter!

3. Kijk mee met vriendinnen
Welke hobby’s hebben je vriendinnen? Vraag of je een keer mee mag doen of mag kijken naar hun hobby’s. Misschien zit er iets tussen voor jou. Dan heb je natuurlijk twee vliegen in één klap geslagen: een hobby gevonden én je kunt deze uitvoeren met een bestie!

4. Een blik in het verleden
Wat vond je vroeger leuk om te doen en spreekt dit je nog steeds aan? Als je je graag verkleedde, kun je een hobby zoeken die te maken heeft met mode. Vond je het leuk om cakes te bakken? Dan spreekt koken je misschien wel aan. Ik schreef bijvoorbeeld graag vieze verhaaltjes over Jantje en las die vervolgens trots voor aan mijn familie. 

5. Get out there!
Als je geen hobby uitprobeert, zal je nooit weten of het bij je past. Wil je dit laagdrempeliger doen, koop dan een kleurboek of iets dergelijks. Als je niet bang bent om grote stappen te nemen, dan kun je bijvoorbeeld eens een proefdag aanvragen bij een dansschool of hobbyclub.

Heb jij een hobby en wat is dit dan? Laat het weten in de reacties, misschien inspireer je anderen wel deze uit te proberen!

Loves,

Evelien

4 Reacties

  1. 11 juli 2016 / 21:30

    Haha dat dansspel met vier pijlen is super leuk! Mijn hobby’s zijn wel een beetje standaard: lezen, fotografie, sporten en muziek maken.. haha
    José schreef laatst…Yuen Yee + Wing ChunMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *