5x Als je hobby shoppen is…

shoppen

Vrouwen hebben het geluk dat ze bergen kleding mogen kopen en ermee wegkomen. De één doet dit maandelijks, de ander verspreidt het over een jaar en sommige meiden zijn… nou ja, shopaholics. Maar dan zonder de nare bijsmaak die een normale verslaving heeft. Want hé, clothes never hurt anyone. Is shoppen je hobby? Dan herken je jezelf vast in deze vijf dingen:

1. Wanneer de verveling toeslaat, surf je rond op vaste webshops
Het rijtje webshops dat dan geopend wordt is standaard: Forever 21, Boohoo, Pull and Bear… noem maar op. Met vijftien tabbladen open breng jij je vrije tijd door op het web, shoppend. Je kunt er niets aan doen, zodra de verveling toeslaat, open je het internet.

2. Er mist altijd wel iets
Wanneer je eindelijk tevreden bent over de inhoud van je kledingkast, zie je weer iets wat je moet hebben. Hoe kun je nou nog geen biker jack hebben? Waarom heb je nog geen cowboy boots? Nee, je collectie is nooit compleet.

3. Je hopeloze zoektocht naar dat ene kledingstuk duurt al maanden
En toch is er één item dat je nooit kunt vinden zoals je wil. Een oversized witte sweater van heel zacht stof, leren laarsjes die net tot je enkel komen, afgewerkt met suède randen, een perfecte ripped jeans met gaten op de juiste plekken… Je zoekt al maanden naar dat ene item en wordt hopeloos van het feit dat je het nooit gaat vinden.

4. Je neemt jezelf meerdere keren voor niets te kopen
Eens in de zoveel tijd spreek je jezelf streng toe dat het tijd is om te stoppen met shoppen. Vaak gebeurt dit wanneer je net je banksaldo bekeken hebt. Maar terwijl je jezelf voorneemt niets meer te kopen, zie je de tofste schoenen voorbij lopen. Nog één keer dan.

5. Een capsule wardrobe is je grootste nachtmerrie
Een gelimiteerd aantal kledingstukken in je kast? Basics? Hell no. Iedereen die enthousiast praat over de capsule wardrobe ziet er superleuk uit, maar aan jou is het niet besteed. Kleren wegdoen en niets meer kopen? Nooit! En na het lezen van deze post, kun je niet wachten om weer te shoppen.

4 Reacties

  1. 7 januari 2017 / 21:02

    Vreselijk vind ik mezelf als ik een shopaanval krijg! Heb het nooit nodig en wil alleen maar meer! 2017 moet ik echt gaan minderen hoor haha! Leuk artikel x
    Charel schreef laatst…Ziaja med vitamine CMy Profile

    • 8 januari 2017 / 03:25

      Hahaha, toevoegen aan je goede voornemens Maar hé, het is de minst erge verslaving die je kunt hebben… toch?! Haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.