Dat beetje drama…

Is het je weleens opgevallen dat iedereen heel hard roept een hekel te hebben aan drama, om het vervolgens op te zoeken? Mij wel. Reden genoeg om er eens een artikel vol hersenspinsels op los te laten. Discussieer je mee?

Zie je, het ding is dus dat niemand bewust een liefhebber is van drama, van chaos. Niemand zal zeggen: ik zoek bewust naar drama want daar ben ik nu eenmaal he-le-maal dol op. Toch? En toch zoeken we allemaal een gezonde dosis drama op. We beginnen keer op keer een gesprek met de straight-up fuckboy, keren meerdere malen terug naar exen en beginnen ruzies over dingen die helemaal niet belangrijk zijn. We zoeken de drama op en nodigen het uit om even te blijven. En dan roepen we heel hard dat we geen drama willen. Duh.

Heb je weleens een serie gekeken zonder drama erin? Neh. Vet saai. Wie wil er nou een serie kijken zonder dat daar chaos in ontstaat? Zonder dat de hoofdpersoon iets super heftigs heeft om over na te denken? Ik antwoord even voor je: niemand. En met dat kleine beetje drama creëren we onze eigen serie. Is jouw leven meer een Pretty Little Liars, Orange is the new black of Orhan Black?

Als je mocht kiezen tussen een relatie met iemand die het op elk vlak met je eens is, en iemand die vaak de discussie (/ruzie) met je aangaat, wat kies je dan? Eerlijk hè. Als een bedrijf niet naar behoren functioneert: stuur je dan een subtiele mail of maak je er een big deal van op social media? Eerlijk hè. Man, man, man: overal stichten we drama.

Een beetje drama is gezond. En een beetje leuk. Dus blijven we terugrennen naar onze ex. En maken we van hele kleine dingen, hele grote dingen. Wie houdt er niet van drama? Ik wel. Groetjes van je dramaqueen Evelien.

6 Reacties

  1. 17 december 2016 / 13:58

    Haha, toevallig heb ik van de week geleerd waarom je vaak altijd blijft denken aan je ex, waarom je vaak jaloers wordt, etc. Dat komt omdat verliefdheid een verslaving is voor je hersenen zeg maar, en daardoor moet die behoefte daaraan bevredigd worden. Daarom is het moeilijk om over een ex heen te stappen en door te gaan met je leven en hem los te laten.
    Haah, geen idee of dit je interesseert maar ik moest er gelijk aan denken! :’) Maar inderdaad, een tv serie zonder een beetje drama er in verwerkt is wekt weinig interesse om dat dan te gaan kijken…
    Sandra schreef laatst…10 Dingen die bijdragen aan een positief en blij gevoelMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.