5x Zo geef jij goed advies

advies

Oké even straight to the point: Een eigenschap van de beste vriendin ever is goed advies geven. Dat is soms nog best moeilijk. Maar toch wil je natuurlijk iets kunnen doen voor jouw BFF als ze in de put zit. Daarom deel ik vijf tips om beter advies te geven.

1. Check of je advies wenselijk is
Soms wil een vriendin geen advies of oplossingen, maar gewoon een schouder om op te huilen. Kun jij, maar moet je wel ff weten dat ze dat wil. Vraag voordat je advies geeft dus even of ze jouw mening wil horen. Nee? Oké, overdosis knuffels!

2. Leef je in
Jij bent misschien heel anders dan je beste vriendin. Waar jij eerder recht voor z’n raap tegen iemand zou zeggen dat je gekwetst bent, doet je vriendin dat minder snel. Je kunt best een advies geven van wat jij zou doen, maar pas het aan naar de persoonlijkheid van je BFF. Voorbeeld: heeft een jongen iets verkeerd gezegd en zou jij dat bot zeggen, maar is je vriendin heel verlegen? Adviseer haar het voorzichtig toch te bespreken.

3. Wees direct
Je vriendin heeft er op dit moment niks aan als jij om het issue heen gaat draaien. Heeft ze te bot gedaan tegen haar boyfriend? Vertel het dan. Je kan het aardig brengen, maar vertel het. Vertel het meteen.

4. Me, me, me, wait, you?
Het is goed om je eigen ervaringen mee te nemen in je advies en je mag het best kort even benoemen maar please begin geen hele anekdote over jou en jouw ervaring met haar probleem. Het gaat nu even om je BFF. Niet om jou. Zeg dus “Ja, ik heb ooit zoiets gehad en toen leerde ik dit…” en niet “Ik heb ooit zoiets gehad, toen gebeurde dit en dit en dit en zus en zo”.

5. Dwing je advies niet op
Soms besluit je vriendin om niets met je advies te doen. Dat betekent niet dat ze het in de wind slaat of niks om jouw mening geeft. Voel je dan ook niet beledigd. Het is haar leven en haar aanpak. Jij kunt alleen helpen along the way

Dit was mijn advies voor advies geven Wat is jouw beste tip? Let me know!

Loves,

Evelien

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *