5x Waarom we tijdschriften moeten blijven kopen

tijdschriften
Als ik aangeef dat mijn voorkeur ligt bij het schrijven van teksten voor print (het echte tijdschrift) in plaats van online, krijg ik vaak de vraag waarom. “Online neemt offline toch over?” Klopt. Vind ik echt zonde. Want tijdschriften zijn toffer dan websites. En dit is waarom:

1. Het koopproces
Dit alleen al is gewoon puur genot. Tijd om jezelf een cadeautje te geven. Welk tijdschrift zal je kiezen? Ga je voor een roddelblad, meidenblad of voor een tijdschrift met ingezonden verhalen? De keuze is vet groot en je moet echt even de tijd nemen om een goede keuze te maken.

2. Momentje voor jezelf
Als je dan eenmaal thuis bent en op de bank (of in bad!) gaat zitten met het tijdschrift… dan bestaat er even niets anders dan jij en het tijdschrift. Zelfs je telefoon blijft zowat onaangeroerd. Je hebt echt even een moment voor jezelf en voor ontspanning. Ik vind dit zo’n ongelooflijk belangrijk moment! Relax….

3. Lay-out
Oké, een website kan een toffe lay-out hebben. Maar dat is altijd wel hetzelfde (no offense). Aan een tijdschrift zitten hardwerkende vormgevers die iedere pagina tot in de puntjes opmaken. Hier is zó goed over nagedacht bij elke pagina. Het is gewoon satisfying als elke pagina anders is opgemaakt maar wel helemaal matcht bij alles. Respect voor de art directors jongens.

4. Meer moeite
Dit geldt misschien niet voor alle websites, maar vaak wordt er meer energie gestoken in teksten voor tijdschriften dan voor web. Dat merk ik ook bij mezelf. Als ik schrijf voor een tijdschrift, dan doe ik onderzoek en zorg ik ervoor dat ik zeker betrouwbare bronnen heb. Anders krijgt het tijdschrift gezeur. Als er online iets staat wat niet klopt, dan kan dit aangepast worden en is het klaar. In teksten voor tijdschriften zit dus meer onderzoek en daarom zijn ze nét iets interessanter.

5. Offline
En als laatste: juist omdat het niet online is. Je kijkt al heel de dag op dat schermpje. Een break kan ook wel eens fijn zijn en is ook verfrissend voor je omgeving. Samen gaan we dit generatiecliché tegen

Zo, dit was mijn pleidooi. Lees jij liever offline of online? En hoe lief zijn de kattenpootjes van Kruimeltje op dat tijdschrift? Nawh! Let me know wat jij vindt!

Loves,

Evelien

18 Reacties

 1. 20 augustus 2016 / 09:25

  Tijdschriften vind ik ook heel fijn! Alhoewel ik boeken nu stede vaker op mijn tablet lees. Maar ik kijk dan gewoon wat praktischer is.

  • 20 augustus 2016 / 11:51

   Bij boeken heb ik een e-book voor romans e.d. Maar sommige boeken wil ik echt fysiek hebben. Dus dan koop ik ‘m wel :))

 2. 20 augustus 2016 / 13:29

  Ik lees eigenlijk alles nog “offline”. Tijdschriften koop ik regelmatig en boeken vind ik helemaal niet fijn om van een schermpje te lezen.

  • 20 augustus 2016 / 15:46

   Ja daar hadden we het laatst ook over op de redactie. Zelf vind ik het wel waard om me af en toe te verwennen met mijn favo tijdschrift

 3. 20 augustus 2016 / 16:59

  Nummer 5 is zeker een goed punt, het is offline! Een offline pauze is altijd fijner En nummer 2, daar ben ik het ook helemaal mee eens. Blogs lezen zie ik ook als een momentje voor mezelf, maar tijdschriften horen nog meer bij me-time dan blogs. Ook weer omdat het dus offline is. Leuk artikel!

  Liefs!
  Eva schreef laatst…Omg ik vond cactus kaftpapier • m’n nieuwe schoolspullenMy Profile

 4. 23 augustus 2016 / 11:13

  Tijdschriften blijf ik ook gewoon fijn vinden ter inspiratie! Kijkt toch een stukje makkelijker dan op je beeldscherm, en de shoots staan altijd zo fijn geordend! X

 5. 24 augustus 2016 / 09:28

  Ik ben het helemaal met je eens! Ik ben toch wel heel veel online en lees redelijk wat websites door op een dag, maar daarnaast koop ik ook redelijk vaak een tijdschrift en lees ik boeken.

  • 24 augustus 2016 / 12:34

   Ja ik ben online ook actief, maar offline laat ik niet in de steek. Net als jij Tof!

 6. 28 augustus 2016 / 15:59

  Ik merk altijd dat ik op internet overal heel snel doorheen scrol. Bij een echt magazine neem je er toch meer tijd voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *