5x Struggles van professional Instagrammers

Oké, ik houd ook niet van de woordkeuze ‘Professional Instagrammers’, want wanneer ben je nu professioneel bezig met Instagram? Maar het klinkt nu eenmaal catchier dan “Mensen die zich serieus bezighouden met Instagram”, wat ik dus bedoel. Dit zijn vijf dingen die je herkent als je Instagram héél serieus neemt.

1. Je wil die ene foto zo graag plaatsen…
Maar hij past gewoon echt. niet. in je feed. Jij hebt namelijk gekozen voor warme tinten, terwijl deze foto alleen maar koelte uitstraalt. Zelfs een warme filter erover wil niet helpen en dus moet je afscheid nemen van je geliefde foto. Pijnlijk.

2. Follow=Follow back!!!
De bekendste struggle is wel die van volg-ontvolgers. Een groep mensen die je volgt zodat je terugvolgt, maar vervolgens je toch weer zal ontvolgen om het volgend-aantal laag te houden. Niet oké, niet oké.

3. Hashtags
Je wil er niet te veel doen, maar zeker niet te weinig. Om jouw fabulous outfit aan de wereld te laten zien, moet je nu eenmaal de hashtags #ootd #outfit en #fashion wel gebruiken. En als je blogt, dan komt daar ook nog eens #fashionblog en #fashionblogger bij. Hoe zorg je dat je volgers niet verdrinken in een zee van hashtags? Moeilijk. Tip: wil je nu meer dan tien hashtags spammen? Dan is het slim om dit in de reacties van je foto te doen.

4. Spontaan(!)
Je hebt een vriendin gevraagd om foto’s van je te maken, want om de een of andere reden heb je niet standaard paparazzi achter je aan lopen. Het liefst heb je namelijk spontane foto’s. Dus probeer je zoveel mogelijk quasi-spontane foto’s uit en hoop je dat er één bij zit die niet te fake lijkt. Je hebt namelijk écht zoveel plezier als je nu laat zien!

5. Keuzes
En dan heb je een reeks foto’s, waarvan je er vijf leuk vindt! Natuurlijk kun je niet vijf dezelfde soort foto’s uploaden, dus moet je een keuze maken: which stays and which goes? Wat is het toch een moeilijk bestaan, het leven van een Instagrammer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.