Mijn haar was roze! Thanks to Colorista #Pinkhair

Als je me volgt op YouTube, Instagram of Twitter heb je het al gezien. Vanaf zaterdagavond tot en met donderdag liep ik rond met roze haar. En het voelde zó goed! In deze post vertel ik je alles over de washout en mijn ervaringen.

Toen ik hoorde van de Colorista Washouts wilde ik meteen de roze kleur kopen. Nu ben ik niet het type badass dus van dat plan kwam natuurlijk helemaal niets. Zeker niet omdat ik al verschillende reviews had gelezen waarin mensen spraken over een groene gloed die ze kregen door de washout. Toch besloot ik in een opwelling zaterdagmiddag de washout te kopen en even badass te doen. Vol enthousiasme stuurde ik een aantal snapchats naar vrienden, maar ik kreeg alleen de verbaasde vraag terug of ik mijn haar echt roze ging verven. Het bleek onder mijn vrienden nog niet zo de hype

Onderweg naar (mijn zus Marjolein haar) huis, besprak ik met Marjolein hoe ze mijn haar moest gaan kleuren. Ze heeft mijn haren vaker geverfd dus daar had ik volledig vertrouwen in. Enig probleempuntje: ging ik heel mijn haren roze kleuren, of zou ik alleen voor highlights gaan? Natuurlijk riep dat veilige stemmetje in me weer dat ik voor de highlights moest gaan, maar ik besloot iets veel spannenders te doen: ik gaf de keuze aan jullie.

Het resultaat was duidelijk: mijn hele haar zou roze worden. Best wel spannend, zeker omdat ik die maandag gewoon naar school zou moeten. Toch was beloofd, beloofd en ging ik ervoor. Dat kun je zien in deze vlog.

Ik koos er bewust voor de washout aan te brengen voordat ik ging douchen, omdat ik meteen het heftigste eruit wilde hebben. Dat heftige viel uiteindelijk hartstikke mee dus dat was nergens voor nodig, maar het is wel de reden dat ik geen goede foto van de eerste dag heb. Het was toen namelijk al donker en met de flits aan/onnatuurlijk daglicht ziet mijn haar er heel anders uit dan in het echt.

Gelukkig was het na één wasbeurt, op dag twee ook perfect. De ‘heftige’ tint (waar ik ook gek op was) was eruit en een rosegouden tint bleef over. Ik voelde me ongelooflijk badass en heb het grootste deel van mijn dag doorgebracht met de activiteit ‘selfies maken’. Kijk maar:

Deze dag was mijn haar sowieso op z’n mooist, in ieder geval op de foto’s. Het was heel gek hoe alles anders was op beeld dan in de spiegel, maar overall was ik er gewoon heel happy mee. Ik baalde dat ik de zondag thuis doorbracht, want ik had natuurlijk graag mijn #pinkhair overal willen showen. Gelukkig zijn daar de foto’s nog!

Op dag drie, na twee wasbeurten, was nog een vage tint over. Met dit haar ging ik naar school en het voelde supergoed. Ik voelde me echt twintig keer stoerder (dan ik ben) en riep alle drie de dagen al dat ik net een rockstar ben (hallo bescheidenheid). Het viel me ook op dat ik alleen maar complimenten kreeg en geen rare blikken. Yay to 2017! Deze tint was subtiel genoeg om niet in het oog te springen als bam-hier-heb-je-roze, maar aanwezig genoeg om duidelijk een kleurtje te zijn. Ik was er dus nog steeds helemaal blij mee!

En dan tenslotte de dinsdag. Na drie wasbeurten had ik op dag vier nog een hele vage roze tint over, die de dag erna ook nog heel vaag aanwezig was. Eigenlijk nog steeds wel mooi! Ik was -en ben nog steeds- vooral heel blij dat er (nog) geen groene tint in mijn haar zit. Hoop dat ik het nu niet over mezelf afroep, haha! Nee to be honest: dit snakt naar meer. Het liefst ga ik vaker met roze haar over straat, maar ik denk toch dat het over een tijdje niet meer zo normaal is, wanneer de hype minder wordt. Toch overweeg ik deze washout nog eens te gebruiken, want ik ben 100% tevreden!

In mijn vlog hierboven geef ik nog meer informatie over de washout en wat ik ervan vind, zo geef ik ook een belangrijke tip aan mensen met langer haar dan het mijne, die dit ook willen doen. Als je het net zo spannend vind als ik om uit je comfort zone te stappen en dit te doen, dan kan ik je alleen maar aanraden eens minder na te denken en gewoon de stap te zetten. Mij beviel dat opperbest!

De Colorista Washouts kosten €8.99 (zeg gerust 9 euro) en zijn o.a. te koop bij Kruidvat.

2 Reacties

    • 11 maart 2017 / 00:23

      Ja ik was mijn haren natuurlijk elke dag, maar het was leuk om eens te proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.